onsdag 29. januar 2014

Hvordan forbedre et rykte?

Vi fikk i oppgave å forbedre ryktet til enten russen eller Norwegian og jeg valgte russen. Russen har fått det dorlig ryktet og mye av det mener jeg kommer fra mediene. Jeg har tenkt mye på hva jeg kunne lage for å forbedre ryktet deres, men jeg er nok blitt like påvirket av mediene og kom ikke på så fort noen positive ting som jeg kunne fokusere på. Jeg undersøkte og fikk høre at de hadde en egen russeknute som var for å støtte Kreftforeningen der de skulle samle inn penger til dem. Dette syntes jeg var en kjempe god gjerning oppi alt tullet mange av dem finner på så jeg ønsket å lage en kampanje der jeg viste at de også kunne være snille og tenke på andre. Jeg laget et tankekart der jeg skrev ned alt som jeg kom på når jeg hørte russ og så har jeg laget noen plakater på pcen og så har jeg tegnet noen opp som skisser som dere ser her.  
  


 
Her ser dere de forskjellige skissene som jeg har tegnet på samme ark og da ser dere fremgangen og hvordan jeg har tenkt. Jeg har også tegnet et bussskur som skal vise hvor jeg har tenkt at plakatene skal henge. Jeg startet med å tenke på hva jeg ville ha med på plaketen. En ide var å fokusere på teksten og bruke mye forskjellig typografi som sammen skulle bli noe som en forbinner med russen som for eksempel en person med russelue som jeg har laget her.
 
Så kom jeg på at jeg ønsket heller å bruke illustrasjon som hoved element og da begynte jeg å lage en plakat der jeg brukte børsen som de går rundt å samler penger i med en litt leken stil som kunne se litt hjemmelaget, men jeg syntes at det ble litt rotete men her er også den.
 
Jeg har laget mange forskjellige digitale skisser som jeg har forbedret.
Jeg endte til slutt å kombinere disse to å tegne en illustrasjon som skal vises mest, men typografien som jeg har brukt er nokså stor og tar nokså god plass på plakaten så den er også en god del av den. Jeg hadde egentlig tenkt til å bruke en russelue en russebukse og en børse men etter jeg snakket med Eva fant vi ut at det var bedre å lage den ene russeluen blå siden de bruker jo blå og røde luer og at børsen kanskje så litt kjedelig ut. Har er de tre ferdige plakatene mine.
 
 
 

På et denotativt nivå ser vi en russelue eller en russebukse med fargene rød og blå og hvit. Vi ser også en skrift som er leken og i fargene svart og hvit og rød. Men det er også en skrift type som er i grotesk. Vi ser også en logo som er i samme stilen som resten av plakaten. Det er også med noen linjer som er med på å binde dette sammen. Og på russeluen i tråden eller i en tråd ved siden av russebuksen henger det en qr kode der de kan få mere informasjon om de skanner den. Og så ser de en hvit bakgrunn. På et konnotativt nivå ser vi at rød blå og hvit tilhører jo det norske flagget og i tillegg så er det slik russeklærne ser ut noe som de fleste vet. Den teksttypen som jeg har brukt der jeg har skrevet om russen, Bli med på russeknute og russ.no der har jeg brukt en font som er leken og som du kan forbinde med dem siden den er leken og gøyal. Men når jeg snakker om en mer seriøs sak som for eksempel der jeg har skrevet kreft og støtt Kreftforeningen har jeg brukt en mer seriøs skrift. Siden dette er en viktig sak. Jeg føler også selv om en antikva font er bedre å lese enn en grotsek synes jeg at den passer bedre fordi den er litt sånn dette er viktig å støtte! Logoen nede i hjørnet er russen sin logo men det kan kanskje være en støy kilde siden det er ikke alle som gjerne vet det. Linjene er med på å skape litt spenning i bildet og at det også binder det sammen på en måte, linjene har også en baktanke med at de skal vise at russen går på veier og i gater og samler inn penger. Streken under kreft er med på å understreker at dette er viktig. Den hvite bakrunnen kan være et symbol på renhet og at de er snille. Rød og blå passer god sammen siden de er primærfarger fra ittens fargesirkel og de har den største kontrasten mellom seg noen som heter fargens egenkontrast dette kan skape spenning og liv i plakaten i tillegg er det gjerne det du forbinder russen med. Qr koden er der fordi den inviterer til at du kan være med i illustrasjonen og lete og finne qr koden og skanne den isteden for å bare gå forbi. 

Jeg har valgt å gå for en asymetrisk komposisjon noe som gir litt mere variasjon og spenning. Men det er viktig å finne en balanse når en skal bruke en asymertrisk komposisjon det er mange muligheter. 

Jeg har også denne gangen følgt CRAP reglene. Kontrasten er i fargene hvit og svart. Og rødt og blå mot hverandre. Det er også kontrast i størrelsene til de forskjellige tekstene. 
 
Repetisjon finner vi også i fargene de går igjenn i alle plakatene og binder dem sammen med en rød trå. Du har også disse linjene som går igjen og de trekker deg inn til der du skal se. Jeg har også den samme teksten og plasseringen. Den lille qr koden er også med på alle plaketene. Qur koden henger i en tråd både på russeluen og i busken. 
 
Linjeføringen ser vi i typografien den er på linje hvis vi der overskriften så ser vi at den er på linje vertikalt og horisontalt med et unntak der jeg har skrevet PÅ siden den skal være litt ulydig og ikke helt følge reglene. Det går også en linje fra overskrfiten og ned til der det står MOT KREFT. Helt nederst står også russ.no og STØTT KREFTFORENINGEN! og logoen til russen på samme linje.
 
Grupperingen har jeg gjort i overskriften du ser at det hører sammen siden de står så nærme hverandre. Mot kreft holder også sammen i en gruppering.


Fontene som jeg har brukt heter Mabye mabye not som er den lekne skriften og den groteske Abadi MT Condensed Extra Bold. Den lekne skriften fant jeg på dafont.com men den andre tror jeg lå inne fra før av. Jeg har også brukt en effect som heter drop shadow til å skape litt dybde. Jeg har jobbet med illustrasjonene mine i illustrator og sett det sammen inne i indesign. 

Jeg har valgt å jobbe grafisk siden det er det jeg liker best og jeg viste heller ikke hvordan jeg skulle rått tak i rekvesitter til et eventuelt bilde av russen. Når jeg jobber grafisk har jeg også muligheten til å gjøre det mere kreativt enn jeg føler jeg kunne ha gjort med et bilde. 

Prosessmodellen og Tekstmodellen Det er russen som er senderen, de ønsker å forbedre ryktet sitt og få vekk stempelet som mediene har laget. At de er fulle og fester og tuller og bare gjør ugjerninger og hærværk. Budskapet med plakatene mine er det at de skal vise at russen er snill og ønsker å hjelpe andre. Og at vanlige folk skal se på russen på en annen måte og ikke dømme dem på grunn av det de har hørt i mediene. Denne kan også formidle et buskap til selve russen, siden hvis de ikke er med allerede på å samle inn blir de kanskje minnet på at de også kan gjøre det. Mediumene dette blir sendt gjennom er plakater som skal stå i bussskur og rund i gatene, gjerne på ruten og på kvadrat og vågen. Dette kommer jo også til å stå på internettet på russen sine sider og Facebook siden deres som skal promotere for dem. Russen sin side russ.no står også på plakene. Støyen her kan kanskje være det at de som er på busstoppet eller kjører forbi i bilen er opptatt og skal rekke noe, noe som gjør det litt vanskelig å få med seg alt som er rundt dem og som en ser på plakatene. Og får gjerne derfor ikke med seg hvor de kan få med seg mere informasjon siden den står helt nederst i hjørnet. Mottakerene og målgruppen er vanlige folk som er unge voksne og voksne og russen. Men primærgruppen min er bekymrede foreldre og voksne som er redde for bråk og sekundærmålgruppen er russen. Denne plakaten skal gjerne fange oppmerksomheten til folk med et sjokk at vi ser overskriften og tenker gjerne er det mulig å oppfordre til å Bli med på RUSSEKNUTE!? Dette kan gjerne irritere eller fange oppmerksomheten til noen. De leser gjerne nærmere og ser at det står at det er til inntekt for Kreftforeningen. For vanlige folk vil de gjerne tenke at aha så snillt å ha det som en russeknute og være med å støtte, og få et litt andreledes syn på russen, og for russen kan dette gjerne være en liten oppvekker for folk som ikke er like snille. Personene som ser disse plakatene avkoder gjerne denne plakaten litt forskjellig. I starten er de line intereserte for hva denne russe knuten er og de vil ha folk med på. Og når de leser videre ser de at det er til en god sak. Saken blir da snudd fort til noe positivt. Russeluen og buksen avkoder de med en gang og ser at det har å gjøre med russen.

Det som kan være en støykilde er at de tenker at dette er det noen ungdommer som har hengt opp og at det er bare en russe reklame og ikke noe som skal vise at de er snille, men at folk dermed ikke leser hele plakaten og ser gjerne bare illustrasjonen og leser russeknute. Det kan kanskje ikke nå helt ut til den ene målgruppen siden de kanskje ikke leser mer enn overskriften. Men sekundærmålgruppen min som er russen kan den nå ut til fordi de tiltrekkes nok av at de ser russe luene eller buksen også overskriften.

Jeg har ikke brukt tostegs hypotesen min i produktet mitt. Tostegshypotesen går ut på at for eksempel mediene har et budskap som de skal meddele men istedenfor sende budskapet ut til alle sender de det ut til en målgruppe som videre kan spre budskapet. Men den er brukt til en viss grad siden venner og familie kan videreformidle budskapet mitt om at en skal støtte kreftsaken.

Vi har også hatt forelesning om bonfenbrenner modellen som forteller oss at vi blir påvirket av forskjellige miljøer som for eksempel skolen venner familie og medier. Det finnes flere nivåer. Det innerste nivået er mikronivå som går på at en ser på det som en person blir påvirket av familie og venner osv… Så har vi mesonivået som går på relasjoner mellom nærmiljøet. Eksonivå er formelle og uformelle samfunsinstutisjoner i det lokale miljøet. Og makro nivå går på formelle og uformelle instutisjoner på samfunnsnivå. I mine plakater så ser vi at det kan gjærene være et familiemedlem som for eksempel en mor til en russ som har sett dette og kommer hjem og forteller det til datteren sin og oppfordrer henne til å gjøre det samme som de andre russene. Et eksempel kan være at hvis en kul elev har en iphone vil alle ha en iphon siden de vil være lik den personen og ha de samme tingene som han.

Jeg vil plassere plakatene mine i busskur tenkte jeg fordi ungdommen er gjerne rund i gatene og kanskje så er det ikke alle som har bil heller og som tar buss. Folk kan for eksempel også se det når de kjører forbi et bussskur. Eva kom å viste meg en side der det stod målene til plakatene som er rundt oss. Som for eksempel i bussskurene. Siden heter http://www.jcdecaux.no/media/?page_id=1459 Men jeg brukte ikke målene siden jeg snakket med Eva og hun sa at det blir det samme om jeg lager det i A3 eller bruker de målene de er bare støre og tar plass, men nå vet jeg i allefall om siden. Jeg har tatt med en qr kode som appelerer til ungdomen siden da kan de bruke mobilen en annen ting som også folk husker kan gjerne være en lett internett adresse som er lett å huske derfor er det ikke så veldig mye informasjon siden de husker gjerne bare russ.no og da kan de lese det på den siden der hvis de er interesserte. Selve plakaten er ikke en orginal måte vil jeg si men qr koden kan være en ny måte å aktivisere seeren. Og det kan også være en orginal måte å kanskje starte med å provosere leseren for å få interessen deres.

mandag 20. januar 2014

Hvordan forbedre et rykte planlegning

Vi fikk velge mellom Norwegian og Russene som våre klienter. Jeg skal forbedre ryktet til russen med å lage en reklamekampanje for russen i russens favør. Jeg skal jobbe grafisk og lage plakater eller boards osv…

Det har vært mye negativ omtale om russen. Hver år skjer det noen skandaler som russen tydeligvis aldri lærer av. De sier at de skal være bedre neste år og begynner som regel fint men det kommer som regel en eller annen skaldale. Som for eksempel i fjor var det to voldtekter som ble anmeldt i Kongeparken i fjord på russetreffet.

Jeg og Justin har jobbet sammen med brainstorming. Jeg har også laget et tankekart der jeg har skrevet opp alt det jeg kommer på når jeg hører russ. Etterpå har jeg kikket litt på nettet hva som kan være noe positivt som russen gjør. Jeg har funnet ut at det er ikke bare negative ting russen gjør og at ikke alle skal bli stemplet som dorlig russ når det bare er noen som ødelegger for alle. Jeg fant ut at russene samler inn penger til forskjellige organisasjoner som for eksempel til regnskogen og Kreftforeningen. En russe knute er til og med å besøke barna på sykehuset og gi dem en slikkepinne tror jeg at jeg leste i fjor. Russene gjør gjerne gode gjerninger med en vri. Dette er et av probleme russene opplever at de blir dømt. En annen ting som de opplever som et problem kan være det at de har en eksamen som skal avgjøre livet deres samtidig som de har russefeiring. På en måte kan dette være med på å stoppe den verste festingen for de som virkelig bryr seg om skolen men nå er det vel kanskje ikke de som bryr seg om skolen som går ut på fest dagen før en prøve uansett! Men dette er et problem og flere har ønsket å flytte eksamen, hele åtte av ti ønsker å flytte eksamen i følge Vg.

Russen er veldig flink til å hjelpe andre og har det til og med som en offisiell russeknute å samle inn penger tilkreftforeningen. Dette er en kjempe positiv tink som vi kan tenke videre på og vise frem for de som gjerne tenker negavtivt når du hører om russen.

Jeg tenkte først at jeg skulle fokusere på det med at russen ønsker å flytte eksamen og at de ikke skal få ødelagt fremtiden deres på grunn av en eksamen som de ikke gjore godt på. Jeg skal lage en reklame kampenaje som jeg skal bruke typografi som et virkemiddel tenkte jeg. Jeg har ikke kommet på så veldig mange ideer. Men jeg laget en skisse som dere ser under. Men jeg fant heller ut at jeg ønsket at jeg skal formidle det at russen er flink til å hjelpe andre som organsiasjon Kreft foreningen. Så jeg har tenkt til å lage tre plakater eller bords på å vise at russen hjelper og ikke bare er sprø og at de oppfordrer andre også til å hjelpe til.

Den ene tenker jeg skal være av en russe bukse der du ser logoen til kreftforeningen. En annen med russeluen med en børse knyttet til den og en men et russekort der det står om kreftforeningen.

Her er tanke kartet mitt.



I løpet av dagen skal jeg lage ferdig skissene til plakatene jeg ønsker å lage. Stilen hadde tenkt jeg skulle gå selvfølgelig i russefargene og i positive og glade farger som lyser opp gaten og blir et blikkfang når du går forbi. Det skal også være illustrasjoner men jeg har en tenke om at typografien skal stå i sentrum på noen av de.

Jeg tenktet at jeg skulle fokusere på det positive. At de støtter ulike organisasjoner. Da kan jeg for eksempel ha en plakat der de støtter kreft foreningen og reinskogen og at andre kan også være med.

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag





















Oppstart av prosjektet
Forelesning 

Presentere oppgaven 

Jobbe med ideer og skisser 

Velge plattform og hva jeg ønsker å skrive om Norwegian eller Russene 
Jobbe med å produsere og videre med skissene hvis de ikke er helt ferdige vi skal også ha forelesninger 
Planlegge og arbeide 
Planlegge og arbeide 
Planlegge og arbeide 
Jobbe videre med produktet 
Jobbe videre med produktet 










Her er noen av linkene jeg har sett på:
http://www.oblad.no/ung/vil-ha-eksamen-for-russetid-1.7877005
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/russen/artikkel.php?artid=514818

tirsdag 14. januar 2014

Refleksjon om After Effects

Vi startet med å få en opplæring i After Effects og introdusert oppgaven. Jeg hadde aldri jobbet i After Effects før så det tok litt tid før jeg klarte å sette meg helt inn i hvordan det fungerte. Vi startet med å gjør en øvingsoppgave der vi skulle lage en liten animasjon på 10 sekunder. Jeg leverte den inn og fikk godkjent. Etterpå forklarte lærere oppgaven nærmere. Vi startet med å komme med ideer. Jeg fant ut at jeg ønsket å lage en vignett til et fakta programkonsept om reising og ulike steder. Vi fikk uttdelt story board som vi kunne tegne og forklare på. Jeg kom på å lage et fakta program som sjanger. Det skulle handle om reise som programkonsept. 

Målgruppen min er alle som er glad i å reise og oppleve nye ting. Både menn og kvinner unge og gamle. Dette programmet skal handle om alt fra store storbyer til land med rikt kulturliv. 

Jeg begynte å skissere opp de tingene som jeg viste jeg ønsket å ha med men det var ikke sikkert at jeg kom til å få det til å fungere så jeg tegnet to forskjellige vignetter. Jeg tegnet mere på når jeg kom på nye ideer. Jeg skrev også opp hva som skulle skje, om papirflyet skulle snurre osv… 

Når jeg begynte å produsere og sette det inn i After Effects fant jeg ut at jeg hadde for lite animasjoner så jeg måtte komme på mer illustrasjoner som jeg kunne bruke til vignetten. Det ble starten på filmen med veiskiltene og mannen i rulletrappen. Så jeg kunne gjerne ha tenkt på hvor mange sekunder hvert bilde skulle være når jeg tegnet story boardet. 

Her ser dere ideene mine og storybordene mine : 


Alle illustrasjonene er tegnet i illustrator, og det tok tid! Jeg satt hele lørdag og søndags kvelden og tegnet rundt London, Roma osv… der ser jeg at det var litt dumt. Videoen går ikke så nerme at en ser alle detaljene som jeg har tegnet, men nå vet jeg det til neste gang. Jeg måtte også endre pixel størrelsene noen ganger siden først tegnet jeg dem ikke så store siden jeg lagrer dem jo og åpner dem som illustrator fil som er en vektor fil, noe som gjør at jeg kan skallere og forstørre illustrasjonen uten at den blir kornete og uklar. En ai fil vil som regel kunne forstørres og forminskes så mye en vill noe som vi kaller for en vektor fil. Denne bruker punkter istedenfor piksler som i bitmap. Ai kan også bli åpnet i alle Adobe programmene, Photoshop, Illustrator, Premiere, After Effects osv… 

Det som er den store fordelen men å bruke en vektor fil som ai, er at du kan forstørre det og forminske det så mye du bare vill. Mens en bitmapgrafikk som for eksempel JPG vil gjerne ikke ha den pixelstørrelsen som du ønsker til det formatet du trenger. Ppi størrelse på er 300 er på trykk, når du skal skrive ut noe er det 300 bildepunkter på per inch, noen som vil si to og en halv cm. Og på de to og en halv cm er det 300 bildepunkter. Jeg skal ikke akkurat printe ut filmen. En vanlig skjern trenger bare 72 i ppi. Jeg har vanlig HD valitet 1920 x 1080 pixler som oppløsning. 

Jeg fant fort ut var at After Effects ikke støttet vektor og ai filene mine, og gjore den kornette alikevell. Jeg måtte da finne målene til selve compositionen. Selve framen er 1920 x 1080 pixler og da laget jeg byene i det. Men byene er satt samen til logoen og måtte da bli enda større og så fikk jeg heller skallere den ned så den passet, da ble den i allefall ikke kornete. Filene fungerer bra å bruke i After Effects siden det er orginalfilene og jeg fikk bestemme størrelsen. 

Her ser dere de ferdige illustrasjonene som jeg har brukt: 




Musikken jeg valgte fant jeg gjennom Youtube. Jeg søkte på reise musikk og fant denne sangen fra Passenger med sangen Travelling song. Jeg syntes denne passet bra siden det handler om reising. 
Jeg har tilpasset animasjonen etter lyden når for eksempel sangen slutter zoomer byene ut og du ser logoen. Musikken min hjelper å få frem budskapet. Musikken er i mp3 format. 

Filmen og illustrastrasjonene valgte jeg å ta i svart og hvit. Det er gjerne litt kjedelig iforhold til å lage byene i farge eller bakgrunnen. Men det er en baktanke. Disse er veldig næytrale farger som alle liker. Men så kommer det en ting med en litt annen form og farge som er papirflyet. Det er grått og hvit noe som skiller seg ut fra det andre og det er med oss i starten og i slutten av vignetten. 

Jeg valgte å holde vignetten i svart hvit fordi du skal bare kunne se siluettene av byene men det er så mye kjente landemerker at du kjenner deg igjen siden det er så kjente byer. Svart og hvit har du gjerne i en fargebok for unger og det er litt det med å starte med blanke ark. Du skal tegne innforbi disse stekene til å gjøre det til din egen tegning. Det samme gjelder reise. Du skal oppleve å sette farger og følelsene dine etter hvordan du har fått opplevelsene og inntrykk. Jeg snakket sammen med noen lærere med underveisvurdering og de hadde delte meninger om det skulle være farger eller ikke så jeg tok det jeg syntes så best ut. Men jeg ser at dette kanskje ikke kommer godt nok frem i vignetten og burde heller vært i farger slik at du opplevde programmet som gøy og noe kjekt å se på. 

Det starter med et veiskilt som peker mange veier der en må velge hvilken vei man vil gå. Den ene pilen begynner en reise til neste bilde og da kommer det en til den andre bildet kan det se ut som en ski. Det kommer en til ski sklidene ned som er blitt til en rulletrapp. Rulletrappen skal ta oss opp til flyplassen der han tar papirflyet til Paris. Det flygende papirflyet skal være et symbol på at en reiser stort sett med fly når en skal reise. Og videre ser du de forskjellige byene med noen bevegende elementer. I paris kommer papirflyet inn. I Roma er det fugler. I Oslo er det en som hopper på ski i Holmenkollen og i London går pariserhjulet london eye rundt. Til slutt zoomer jeg ut og du ser alle byene danner logoen og papirflyet detter ned siden eiffeltårnet står på siden. 

Jeg lastet først ned et program som heter memory clean slik at jeg kunne rense minnet på maskinen sånn at jeg kunne bruke RAM preview og klare å synkronisere sangen og bildene. Dette måtte jeg gjøre fordi da jeg skulle høre på musikken trykket jeg på RAM preview men musikken ville ikke spilles av når jeg rendret den. Da måtte jeg cleane maskinen for å få nok minne til å spilles av. Når jeg gikk inn i After Effects igjen måtte jeg gå inn på Preferences og Media & Disk Cache og trykke på Clean Database and Cache. 

Time Ruler brukte jeg for å velge det området som jeg ønsket å rendre, da slapp jeg å rendre hele filmen hvis det var noe jeg ønsket å se. 

Jeg startet med å åpne et ny composition og satte inn alle illustrasjonene og musikken som jeg skulle bruke inn i prosjektvinduet. Alt det jeg har gjort nester er å jobbe med key frames. Innpå Transform brukte jeg Position, scale, rotation og anchor point. Der jeg setter forskjellige punkter fra start til slutt hvor elementene beveger seg. Hele timelinen min var full av key frames. Noen ganger som med for eksempel fuglene har jeg brukt Puppet pin tool for å få dem til å fly. De forskjellige elementene som jeg har laget er lagt oppå hverande i flere layers slik at jeg kan rotere dem i forhold til det andre og da bruker jeg rotation tool. Illustrasjonene mangler gjerne for eksempel London eye det er fordi jeg har laget den som en egen ai fil. Når jeg gikk inn i After Effect satte jeg London eye laget oppå slik at den passet inn i London og da kunne jeg rotere hjulet uten å rotere resten av byen. Det samme har jeg gjort med de andre bevegelige elementene men da har jeg brukt mye position, som for eksempel med skihopperen. Scale har jeg også brukt som for eksempel i slutten da zoomer jeg ut fra London og viser logoen og alle de andre byene sammen. Jeg har bare brukt en effect som heter CC Snowfall der det snør i Norge. Fonten som jeg har brukt er en Antvika med seriffer. 

Etter samtale med lærerene så de at det gjerne var litt brå overganger. At det på en måte ble litt for skikkelig at det kom et element og så neste osv… De foreslo at jeg kunne lage noen mykere overganger som jeg var enig i som for eksempel at papirflyet skal komme inn før den svarte streken har gått vekk eller at fuglene kunne komme inn i melomgangen når vi snur firkanten fra Paris til Roma. I starten er det også et skilt og jeg hadde først bare gjort det slik at pilen fløy ut men de kom med et forslag at den kunne få et litte dytt slik at den ikke bar fløy vekk uten noen grunn. 

Når jeg lagret filmen til slutt skulle jeg exportere den da gikk jeg inn på Export - Add to render Queue - Og valgte H.264 og trykket på out put og valgte navn og trykket render. Jeg har laget filmen i vanlig HD kvalitet i størrelsen 1920 x 1080, HDTV 1080 25, med frame rate 25, Frame Aspect ratio 16:9. Dette er en mp4 fil en video fil. 

Hvis vi ser på tekstmodellen og prosessmodellen og ser på vignetten min så er det kanalen dette tvkonseptet sendes på som er avsenderen. Budskapet er at folk skal få lyst til å se dette programmet og like å reise rundt om i verden og oppleve nye kulturer og opplevelser. Støy i filmen kan være hvis de ikke har sett noe fra noen av disse byene kommer de ikke på hvilke byer det er. Kanalen blir gjennom tv. Og mottakeren er de som ser på. De som ser på tv og denne kanalen. Mottakeren ser disse byene og flyet og veiskiltet. Alle disse er symboler på reiser. Skiltet er hvilken retning skal vi ta. Flye er selve transporten. Og byene er destinasjonen. Mottakeren tolker dette satt sammen til et reise programm sammen med musikken som de synger Travelling song er det ingen tvil. 

Min vignett varer i 30 sekunder noe som er helt normalt for en vignett og som også var det vi skulle ha i oppgaven. En nyhets vignett varer gjerne bare i 15 sekunder.